fbpx
Начало » България » Д. Стаматов: С бюджет 2019 се прави много голяма крачка в образованието

Д. Стаматов: С бюджет 2019 се прави много голяма крачка в образованието

  • bobi
  • 02 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Д. Стаматов: С бюджет 2019 се прави много голяма крачка в образованието
„Сред учителите има очакване да се реализира обещанието за увеличаване на заплатите им с 20% за догодина. Обикновено в сферата на образованието обещанията започват 5-6-7 месеца преди да се случат нещата и докато станат, очакването е толкова голямо, че изглежда като фантастика понякога“. Това каза за предаването „Нещо повече“ Диян Стаматов, директор на 119-о СУ в София и бивш ресорен заместник-министър в екипа на правителството Борисов 2.

Според него с бюджет 2019 се прави „една много голяма крачка“, защото освен ръст в заплатите, има и „чувствителен ръст за много други неща, свързани със средното образование“ като средствата за уязвими групи и за извънкласни дейности.

„За 3-4 години нашето образование е доста модернизирано, на фона на очакванията на всички. Пример е фактът, че в почти 1000 училища се използва електронен дневник“.

Дигиталните учебници са изключително скъпи заради авторското право в тях, но се върви към въвеждането им. Образователната платформа „уча се“ е платена, но се използва от близо 70% от учениците в страната.

Стаматов изтъкна, че повишаването на заплатите е особено важно за младите учители, които разчитат предимно на този доход.

Източник: http://bnr.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top