fbpx
Начало » България » Д-р Мария Богоева на 81 г. на първа линия в борбата с COVID-19 + Видео

Д-р Мария Богоева на 81 г. на първа линия в борбата с COVID-19 + Видео

  • bobi
  • 04 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Д-р Мария Богоева на 81 г. на първа линия в борбата с COVID-19 + Видео

Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години. Д-р Мария Богоева е жената, на която всички в града се възхищават, защото въпреки възрастта си всеки ден влиза в COVID-отделението, за да лекува пациенти, да спасява животи и да изпълнява дълга си.

„Чувствам се нормално и съм доволна, че съм здрава. Мога да помагам още, поради липса на други инфекционисти. Моля се само да съм здрава. Не ми пречат годините, но като се каже възрастта, ми става неприятно. Но се чувствам добре, не ми тежат годините, не се чувствам на 81 години“, споделя инфекционистът.

Доктор Богоева не се замисля и застава на първа линия срещу COVID-19

още от началото на заразата

„Щяха да затворят отделението. И тъй като с тези хора съм работила много години и в името на моя колектив, реших да дойда, за да спася отделението… Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Стремят се да ме пазят. Не давам нощни дежурства“, споделя тя.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат

И д-р Богоева на практика в момента е незаменима. В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите.

„Не можем да настаним всички, които идват, а те са всеки ден по 5-6 души най-малко. Така започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави, защото нямаме възможност да настаним всички“, коментира тя.

Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея,

защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който не е възнаграден.

В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух, казва още тя и споделя, че е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top