fbpx
Начало » България » Д-р Ина Първанова: Хората са по-продуктивни, като работят дистанционно

Д-р Ина Първанова: Хората са по-продуктивни, като работят дистанционно

  • bobi
  • 13 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Д-р Ина Първанова: Хората са по-продуктивни, като работят дистанционно

Доктор Ина Първанова е българка-преподавател в Drake University – университет на повече от 130 години. Д-р Първанова е една от малкото българки в Америка, която специализира от години в изследвания и организационно консултиране за лидерството и мотивацията на служителите.

Според нея митът за стоене на работното място трябва да бъде разбит. Мениджърите вече трябва да са наясно, че средата се променя и работното място в офиса не винаги е най-подходящото. Оказва се, че според д-р Първанова по-продуктивни са хората, които работят дистанционно. Това се дължи на чисто психологическия факт, че служителите изпитват облекчение, когато техните работодатели им вярват. Тогава те могат да дадат повече от себе си в работата и да успеят да извлекат максимума. Когато мениджърите им ги следят постоянно, то тогава продуктивността спада.

Най-големият казус, който в момента мениджърите трябва да успеят да решат, не е дали служителите им трябва да работят от офиса, а как във виртуална среда да се работи отборно измежду всички колеги.

Първото основно правило, според д-р Ина Първанова, е комуникацията. Вече технологиите ни позволяват с приложения като Zoom (например) много колеги да бъдат „заедно“ виртуално. Така колективът успява да се запази и да бъде продуктивен. Второто правилно е да държи човек на думата си и да изпълнява задачите си така, както трябва и в срок.

А най-важното правило е да благодарим. Да благодарим, че ни се дава такава възможност, която преди време не е имало. И е хубаво да я оползотворим правилно!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top