fbpx
Начало » България » Държавата промени парите за учебниците за III и IV клас

Държавата промени парите за учебниците за III и IV клас

  • bobi
  • 18 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Държавата промени парите за учебниците за III и IV клас

На редовно заседание правителството реши да промени размера на парите, които се отпускат от държавата за учебници и учебни комплекти за III клас и за IV клас.

С промяната ситуацията е следната – за ученик в III клас – 95 лв., от които 36 лв. за учебни помагала, и за ученик в IV клас – 103 лв., от които 39 лв. за учебни помагала. С тази актуализация на нормативите ще се осигурят за безвъзмездно ползване по един учебник или учебен комплект по всеки общообразователен учебен предмет за всеки ученик от I до IV клас, твърди правителството.

През 2016 година правителството прие промени в нормативите за осигуряване за безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти.

В новите учебни програми за III клас и за IV клас, утвърдени след приемането на Закона за предучилищното и училищното образование, се въведе нов общообразователен-учебен предмет „Компютърно моделиране“. През 2018 г. бяха одобрени новите учебници и учебни комплекти за III клас, включително и учебници по компютърно моделиране. През настоящата година са в процес на оценяване и одобряване проектите на нови учебници и учебни комплекти за IV клас, в т.ч. и учебни комплекти по компютърно моделиране, които ще бъдат използвани от учебната 2019/2020 година.

Източник: https://www.actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top