fbpx
Начало » България » До 6 месеца ще заработи европейска платформа с качествено съдържание за образованието

До 6 месеца ще заработи европейска платформа с качествено съдържание за образованието

  • bobi
  • 21 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за До 6 месеца ще заработи европейска платформа с качествено съдържание за образованието

Трябва сериозно да се работи за постигане на свързаност с интернет в нашата страна, каза българският еврокомисар Мария Габриел в „Денят започва с Георги Любенов“.

Само така според нея ще могат да се подготвят условията за предизвикателствата, които стоят пред образованието за младите хора и за учителите.

Европейската комисия е отпуснала достатъчно средства за подготовка и обучение на преподаватели за работа с дигитално съдържание и за създаване на такова съдържание. В иновационния бюджет на ЕК са предвидени 26 милиарда евро за образование по програмата Еразъм+, в рамките на която се очаква да бъдат създадени голям броя нови учителски академии.

Мария Габриел, в чийто ресор е и културата, обеща подкрепа за творците. За тях се планира създаване на нова Общност на знанието. Тя ще включва не само дигитализиране на културно наследство, но и работа по програма „Хоризонт Европа“. Ще се работи активно финансира издаването на книги, преводите, създаването музика, ще се подкрепят артисти от всички сфери на изкуството.

Българският еврокомисар коментира и проблема за ваксините, като заяви, че има всички предпоставки ваксинирането да започне едновременно във всички страни членки на 27-28 декември. Според нея по отношение на ваксинирането е необходима широка разяснителна работа, тъй като и у нас, и в Европа има недоверие към ваксините. Такава кампанията трябва да обяснява и страничните ефекти.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top