fbpx
Начало » България » До 50 лева на час стигат частните уроци в София

До 50 лева на час стигат частните уроци в София

  • bobi
  • 10 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за До 50 лева на час стигат частните уроци в София

На прага на 15 септември родителите вече пресмятат разходите за подготовката на учениците за новата година в клас. Освен тях обаче, ще трябва да се заделят пари и за частни уроци. Цените им варират. Подготовката в школите излиза около 1000 лева годишно, а индивидуалните уроци вървят между 30 и 50 лева на час.

Според последните проучвания на образователен сайт 18% от учениците вярват в частните уроци при подготовката за училище, а между 50 и 100 лева за дете всеки месец отиват за допълнителни курсове, съобщава Нова телевизия.

В София сумата надхвърля 100 лева месечно. Инвестициите в паралелно образование са най-много при учениците в 7-ми клас. Има школи, които предлагат курсове по всички предмети от училище – както индивидуални уроци, така и в групи от по 5-6 деца. Интересното е, че вече почти всички деца ходят на тях. Някои започват подготовката си още от 6-ти клас. Един групов урок от два учебни часа в школа струва 15 лева. За всеки ученик в школа месечно отиват поне 240 лева само за допълнителните уроци по български и математика.

Проверка на Нова телевизия в официалните ценоразписи на школите показва, че индивидуалните уроци вървят между 30 и 50 лева на час в София. Преподаването в група излиза между 1000 и 1500 лева за учебната година. Месечните занимания в отделните курсове в школите към държавата или общините ще струват между 10 и 60 лева, показва още нашата проверка. В някои от частните центрове месечната такса за извънкласна дейност може да достигне и 300 лева.

Източник: https://novini.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top