fbpx
Начало » България » Допълнителни над 1500 преносими компютри за учениците

Допълнителни над 1500 преносими компютри за учениците

  • bobi
  • 15 авг. 2022
  •  Коментарите са изключени за Допълнителни над 1500 преносими компютри за учениците

Училищата ще получат допълнителни над 1 500 преносими компютри. Това ще стане преди началото на новата учебна година, съобщиха от МОН. Техника ще получат 123 учебни заведения.

Лаптопите се предоставят под по Национална програма “Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“.  От тях 1196 са с операционна система Windows, а останалите 327 – с Chrome.

В 125 училища ще бъдат изградени нови цялостни Wi-Fi зони или ще бъдат доизградени вече съществуващи такива. 217 училища ще бъдат оборудвани с общо 300 съвременни интерактивни дисплея с вградени компютърни модули за обучение в класните стаи. 50 професионални и профилирани гимназии ще бъдат финансирани за закупуване на избран от тях софтуер за професионално обучение за подобряване на учебния процес.

Всички кандидатствали общини ще получат средства за закупуване на електронен дневник за детските градини на територията им. Общо 1 544 800 лв. ще бъдат разпределени между общински и държавни детски градини.

Целта на националната програма е да даде повече възможности за дигитализация на училищата и детските градини. За тази година по нея са предвидени общо 12 500 000 лв.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top