fbpx
Начало » България » Дните на матурите ще са учебни за останалите ученици

Дните на матурите ще са учебни за останалите ученици

  • bobi
  • 19 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Дните на матурите ще са учебни за останалите ученици

Дните на матурите и националното външно оценяванете – 1, 3, 15 и 17 юни ще бъдат учебни за всички ученици, които няма да държат изпити. Учителите, които не са квестори, продължават с преподаването си дистанционно.

Образователната сиситема се готви изключително активно за предстоящите матури, като училищата ще трябва да направят огромни разходи от бюджетите си за обезпечаване на безопасна среда. Разходите включват дезинфектанти, термометри за дистанционно измерване, шлемове за квестори, персонал и директор, и много други. Зрелостниците с установени симптоми на входа на образователната институция ще бъдат връщани.

По отношение на детските градини – вече официално ще бъдат отворени от 22 май. И все пак, МОН напомня, че посещението на детските градини след отварянето им не е задължително; опасността от заразяване и епидемията далеч не са отминали. Ако може, родителите да задържат децата си у дома; няма правила и мерки, които могат да се приложат и да ви гарантират, че детето няма да се зарази.

Учителите, които определят себе си в рискова категория, не започват веднага, а изчакват обявяването на края на пандемията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top