fbpx
Начало » България » Днес отбелязваме международния ден на Земята

Днес отбелязваме международния ден на Земята

  • bobi
  • 22 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Днес отбелязваме международния ден на Земята

Днес отбелязваме Деня на Земята за 50-ти път. Тази година темата на кампанията е „Действия срещу изменението на климата – огромното предизвикателство на нашето съвремие“. Идеята се ражда още през далечната 1970-та година в САЩ. Организатор е сенаторът Гейлард Нелсън.

Тази година отбелязването става в условията на извънредни мерки заради епидемията от коронавирус. Това е и една от причините EARTHRISE (глобалното движение за изменение на климата, водено от младежки климатични групи в координация с Earth Day Network – глобалния организатор на Деня на Земята) да постави нов глобален стандарт за Деня на Земята 2020 г.

Международният ден на Земята 2020 е различен от всички останали, заради ситуацията в света. Заради това всички събития преминават онлайн, ако има възможност за това.

Ще бъде излъчван тридневен онлайн маратон, в който ще се включат редица популярни личности, ангажирани с каузата за опазване на околната среда. Всеки може да вземе участие в някое от предизвикателствата, които организаторите отправят и така да даде своя малък принос за планетата.

Едно от нещата, които можем да направим, е да споделяме в социалните мрежи важната информация покрай събитието. Има приложение, което се казва Earth Challenge 2020 – с него може да помогнем за събиране на важни за околната среда данни.

Денят на Земата трябва да ни мотивира да предприемем действия, да мобилизираме света и да предизвикаме промяна. Тя зависи от всеки един от нас с малките стъпки, които правим всеки ден – да използваме зелена енергия, да събираме отпадъците си разделно.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top