fbpx
Начало » България » Диян Стаматов за маските в часовете: Това е шансът за присъствено обучение

Диян Стаматов за маските в часовете: Това е шансът за присъствено обучение

  • bobi
  • 20 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Диян Стаматов за маските в часовете: Това е шансът за присъствено обучение

В началото на другата седмица Кризисният щаб ще вземе решение за обучението в София. Ситуацията не е положителната, а притеснението на учители и родители са големи. Това ще бъде взето под внимание относно решението,  заяви директорът на 119-о СУ Диян Стаматов. 

„Добре е училищата да могат сами да решат под каква форма да се провеждат часовете. В големи училища ситуацията е критична, но в малките или частните няма проблем за продължаване на присъствена форма. Локалните решения са най-удачни“, разкри столичният директор.

Стаматов допълни, че всяко училище ще може да приеме един от три предложен варианта или да създаде свой собствен за обучение. Целта е да се избегнат големите струпвания в училищата.

Директорът на 119-о СУ смята, че носенето на маски в часовете е спасителната мярка на присъственото обучение.

„Носенето на маски в световен мащаб е единствената превантивна мярка срещу коронавируса. Въпреки трудностите на децата, това е единственият начин за превенция в класните стаи. Носенето на маски е един много необходим компромис от страна на родители и ученици. Това е шансът за някакъв вид присъствено обучение“, разкри Диян Стаматов.

„Ако не се носят маски, има опасност и здравите учители да се заразят. Помещенията на класните стаи не се проветряват толкова заради времето, а това увеличава шанса за зараза“, коментира още Стаматов.

„Двусменният режим е добър вариант в големите училища – така дистанцията ще се спазва“, съобщи столичният директор.

„Пропуските на дистанционното обучение сериозно започват да притесняват качеството на преподаването“, коментира Диян Стаматов. 

Стаматов потвърди, че присъственото обучение дава по-добри резултати.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top