fbpx
Начало » България » Диян Стаматов: Всички се изморихме от дистанционния подход

Диян Стаматов: Всички се изморихме от дистанционния подход

  • bobi
  • 27 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Диян Стаматов: Всички се изморихме от дистанционния подход

Крайно време е учениците да се върнат в клас. Много е добре, че здравният министър последователно подкрепя инициативата за връщане в училище и в спорните зали. Това заяви директорът на 119-то СОУ Диян Стаматов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Предложенията на директорите е да се подходи автономно – през първите две седмици да се върнат учениците от 5-ти, 7-ми и 12-ти клас. В малките градове да се върнат всички класове, тъй като учениците са по-малко.

Изцяло сме за връщане на учениците в реда, който здравните власти определят, подчерта той. По думите му вече се предпочита присъственото обучение. Всички се изморихме от дистанционния подход в образованието, призна Стаматов.

Учителят, който води дистанционно получава по 15 лева на час допълнително, каза директорът на столичното 119-то СОУ.

„На някои места дистанционното обучение не се получава по желания начин. На други той се получава много добре. Не е изключено този формат да продължи на някои места, но в разумни граници“, смята Диян Стаматов.

В столичното 119-то СОУ от 120 учители 60 преболедуваха, 40 пожелаха да се ваксинират. „Допускам, че бройката ще се увеличи. Добре е да има повече информация за учителите, дори във формата на брошура, освен това да им се даде право на избор. Мисля, че когато отмине първата вълна на ваксиниране учители, страхът да се разсее. Учителите са знаещи хора и със сигурност ще намерят правилното решение, когато преценят. Всеки сам ще избере“, каза още Стаматов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top