fbpx
Начало » България » Дистанционно обучение до края на 2020-а ще помогне срещу епидемията

Дистанционно обучение до края на 2020-а ще помогне срещу епидемията

  • bobi
  • 20 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Дистанционно обучение до края на 2020-а ще помогне срещу епидемията

Маските в клас не са достатъчна защита. Тази мярка можеше да е решение в началото на учебната година, както ние поставихме искания за бактерицидни лампи в помещенията, за осигуряване на вентилация, за висок клас маски за учителите и задължителни маски за децата, не препоръчителни и не само за големите ученици“, каза Лилия Стоянова – учител по информатика във Варна, модератор на фейсбук групата „Учители за безопасно образование“. По думите ѝ учителите от групата са заявили готовност за вземане на отпуски и дори за напускане на работа, ако не се вземат мерки, които да защитят здравето им.

Тя беше категорична, че мерките са закъснели и не биха дали резултат в сегашната ситуация:

За да се овладее епидемията, всички ученици – от 1-ви до 12-и клас – трябва да преминат на дистанционна форма на обучение поне да края на 2020 година„.

По думите на преподавателката по информатика образованието е двустранен процес и при добро желание на двата страни може да бъде проведено обучение на добро ниво, „не по-зле от присъственото обучение, единствено физическата връзка няма да я има“.

Според нея правителството трябва да подпомогне нуждаещите се, за да може да се премине в обучение в електронна среда за всички.

Лилия Стоянова подчерта, че решенията на МОН не са в полза на опазването на здравето на учителите, учениците и родителите и припомни, че вече има починали от Covid-19 учители, които по брой са почти колкото починалите лекари.

Учители, родители и ученици изказаха разнопосочни мнения във връзка с наложеното изискване за задължително носене на предпазни маски в час.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top