fbpx
Начало » България » Дистанционното обучение подобрява връзката между учител, ученик и родител

Дистанционното обучение подобрява връзката между учител, ученик и родител

  • bobi
  • 10 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Дистанционното обучение подобрява връзката между учител, ученик и родител

Трети уебинар, организиран от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийски университет-Стара Загора бе организиран дигитално. Темата бе „Управление на образователния процес и образователната институция в условия на дистанционно обучение“. Чрез онлайн семинирате се оказва професионална подкрепа и съвети към българските учители по време на извънредното положение, в което се налага само дистанционно обучение.

Участниците бяха 76 учители и директори от цяла България, а управленският си опит от последните седмици споделиха директори на училища от областта.

Господин Балъкчиев – директор на ОУ „Кирил Христов“ в Стара Загора представи изградената техническа база в училището, която е спомогнала значително преходът към дистанционно обучение на учениците и посочи проблемите, с които екипът на училището се е сблъскал и начините за тяхното преодоляване.

Директорът на СУ „Иван Вазов“ в Стара Загора Динко Цвятков представи данни от анкетно проучване сред учители, ученици и родители, от които става ясно, че и трите страни са с преобладаващо позитивни нагласи към дистанционното обучение.

Мариана Демирева – директор на ПГ „Иван Хаджиенов“ – Казанлък разказа за опита на управляваното от нея училище в дуалното обучение демонстрира на участниците в уебинара част от урок по практика, който се провежда дистанционно синхронно.

Според тримата директори ситуацията е подобрила значително отношенията и работата между учители, родители и учениците.

Организаторите информират, че ще има и други уебирани, като може да проверите информацията на сайта на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top