fbpx
Начало » България » Директор на училище за бомбените заплахи: Притеснява ме, че сме задължени да правим оглед преди МВР

Директор на училище за бомбените заплахи: Притеснява ме, че сме задължени да правим оглед преди МВР

  • bobi
  • 05 апр. 2023
  •  Коментарите са изключени за Директор на училище за бомбените заплахи: Притеснява ме, че сме задължени да правим оглед преди МВР

Училищните директори вече нямат правомощия да преценяват сами дали да затварят при бомбена заплаха. Това решение вече ще може да се взима от МВР.

Директорът на 107. ОУ „Хан Крум“ Данко Калапиш заяви, че са били изненадани от изказването на главния секретар на МВР от вчера, че има нов протокол. Бил е уведомен по-късно през деня.

„При мен пристигна в 14:40 ч. от районния инспектор и разбрахме, че има нов протокол. В сутрешните часове, когато отново пристигнаха над 50 сигнала, ние нямахме яснота, че има публикуван документ“, заяви Калапиш.

По думите му притеснение буди наличието на текст, който задължава служителите в училищата да направят оглед преди пристигането на органите на МВР.

„Ние нямаме този капацитет и експертиза, нашето задължение трябва да приключи дотам да предадем сигнала да полицията“, заяви още Данко Калапиш.

Той отчете като проблем, че според новата наредба е регулирано единство как се действа при бомбена заплаха, но не и такива от друг характер.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top