fbpx
Начало » България » Директор купи таблети на деца в неравностойно положение

Директор купи таблети на деца в неравностойно положение

  • bobi
  • 07 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Директор купи таблети на деца в неравностойно положение

Директорката от бургаското училище „Елин Пелин“ платила с лични средства част от таблетите и интернета на деца в нужда. Децата не са имали финансови средства за закупувана на таблети, за да учат дигитално, и учителката решава да помогне.

Пепа Запрянова е директор с отношение и любов към децата. Още в първия ден на дистанционното обучение тя успява да организира децата, учителите и родителите, за да може образованието да не спира. Разбрала обаче, че има деца, които нямат нужната техника, за да провеждат обученията вкъщи. Затова тя решава да помогне на всяко дете, което има финансова нужда. И в момента всеки ученик е с таблет и на линия за дистанционите уроци.

На едно от децата, освен таблет, помага и с интернета, защото се оказва, че дори интернет няма. На други две деца също помогнала, макар че не им преподава и не са ученици в нейнито училище.

„Когато става въпрос за деца, много съм чувствителна на тази тема, няма нещо, което може да ме спре, за да мога да помогна. Така че независимо кой е, аз не само съм директор, но преди всичко учител, майка“, казва Запрянова.

Другите новини от Бургас са, че експертите от Регионалното управление по образование ще дарят зпалатите си, за да помогнат и на други деца в Бургаска област, които изпитват финансови затруднения и нямат достъп до дистанционното обучение.

„Във връзка с това сме възложили на директорите, чрез класните ръководители, да направят прочуване на своите ученици, къде има такива деца в нужда, които се нуждаят от тази наша помощ и подкрепа и по-най бързия начин ние ще заплатим интернета месец за месец“, казва инж. Виолета Илиева, началник на РУО-Бургас.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top