fbpx
Начало » България » Директор коментира заповедта за носене на маски. Ще пречи ли това на учениците?

Директор коментира заповедта за носене на маски. Ще пречи ли това на учениците?

  • bobi
  • 19 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Директор коментира заповедта за носене на маски. Ще пречи ли това на учениците?

Учениците трябва да бъдат с маски, колкото е  възможно. Разбира се по предмети като литература и чужд език маските ще се свалят. Това коментира Данчо Калапиш, директор на 107-о СУ.

„Докато времето беше топло и проветрявавахме редовно, нямахме проблем. В момента, в който времето застудя и е невъзможно целодневното отваряне на прозорците, ситуацията се влоши. Около 50% от учениците са предимно с маски. Децата са по-отговорни и от възрастните. Те умеят да пазят себе си и другите. Маската няма да се сложи в 8 и да се свали в 13 ч. Това не е един императив. Ще има почивки“, заяви Данчо Калапиш.

И даде пример, че децата слагат маски, когато ходят в болница или магазин.

Пред бТВ той посочи, че всички деца от 6 години нагоре са с маски от началото до края на учебния ден в Испания. По думите му обаче у нас няма нужда най-малките да са с маска.

Данчо Калапиш смята, че електронното обучение е една „Спасителна риза“, което трябва да се случва до 3 седмици. Трябва обаче решенията да се взимат от областните щабове. Калапиш обясни, че дизайнът на уроците в електронна среда и присъствена е различен. Учителите ще трябва да правят различна подготовка. Има примерни графици и всеки индивидуално ще решава как да действа.

В 107-о училище има 13 отсъстващи учители. Общо 19 колеги са преминали през коронавирусна инфекция.

„Това е изключително голям процент. Почти 50% за два месеца. Непрекъснато се появява необходимостта някой да бъде заместван“, посочи той.

Калапиш каза, че който се чувства по-добре, работи вкъщи и не ползва болничен лист.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top