fbpx
Начало » България » Директори и сестри от яслите и градините дават дежурства в болницата

Директори и сестри от яслите и градините дават дежурства в болницата

  • bobi
  • 04 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Директори и сестри от яслите и градините дават дежурства в болницата

Медицински сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни от COVID-19 и за карантиниранe на контактните лица. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията. Те ще работят по този начин за периода до 21 декември във връзка с въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки на територията на общината и докато яслите, детските градини и училищата са затворени. Това съобщиха от община Шумен.

Две директорки на детски ясли и медицински сестри влизат в Ковид отделенията на МБАЛ – Шумен и КОЦ – Шумен, а един фелдшер дава дежурства в кабинета за неотложна помощ към областната болница.

Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ „Изворче“, които бяха разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса.

От общинската управа изказват благодарност към медиците за тяхната съпричастност и призовават гражданите също да бъдат отговорни, за да помогнат в борбата срещу разпространението на коронавируса.

56 са установените нови случаи на COVID-19 в област Шумен за 2 декември, предадоха от РЗИ.  Най-възрастният заразен е жена на 78 години от Шумен. Най-младият отново е жена на 22 години от Велики Преслав.

Най-много новозаразени има в община Шумен – 31. От тях 23 от областния град. В девет от десетте общини на територията на област Шумен има инфектирани. Единствено в община Никола Козлево не са установени новозаразени.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top