fbpx
Начало » България » Директорите решават сами ще учат ли първокласниците до 23 юни

Директорите решават сами ще учат ли първокласниците до 23 юни

  • bobi
  • 27 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Директорите решават сами ще учат ли първокласниците до 23 юни

Всички училища в страната имат възможност да удължат учебната година за първокласници до 23 юни, като решението зависи изцяло от ръководството. Това право се дава заради издадена от министъра на образованието Красимир Вълчев по време на противоепидемиологичната обстановка заповед, която не е отменена. Информацията потвърди Ваня Кастрева, началник на РУО – София, която днес присъства на демонстрация на Пожарната и Гражданска защита за „спасяване на ученици при инцидент“ в столично училище.

„Това зависи от съответното решение на директора, министър Красимир Вълчев даде възможност да се удължи по желание с три седмици учебната година. Така, ако са използвани в досегашното учебно време тези дни, може да не се удължава годината, но за други училища означава, че след приключване на учебните занятия ще имат възможност в рамките на тези три седмици за проектни дейности“, обясни Кастрева.

По думите й, това е абсолютно желание на родителите и децата им доброволно посещават училището, а организацията ще е най-вече със занимания по интереси. Ваня Кастрева каза, че от 10 май учениците от прогимназиален етап се връщат в клас, очаква се заповедта на министъра по здравеопазването.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top