fbpx
Начало » България » Дипломиране на конвейер в Математическата гимназия в Пловдив?

Дипломиране на конвейер в Математическата гимназия в Пловдив?

  • bobi
  • 05 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Дипломиране на конвейер в Математическата гимназия в Пловдив?

Майка написа гневно отворено писмо до ръководството на Математическата гимназия. Ето обръщението на Теодора Тодорова:

На 21 юни в Конгресния център на панаира се състоя връчване на дипломите на випуск 2019 г. на елитната МГ ”Акад. Кирил Попов”. Прекрасно училище, прекрасни деца! И празникът можеше да бъде прекрасен! Но… не случиха на ръководство.

Бях се засилила да пиша веднага след „милото тържество”, но материалът нямаше да става нито за четене, нито за публикуване. СРАМ за цялото ръководство! Толкова ли нямаше кой да ви покаже как се организира подобно събитие? Нито един от вас ли не се замисли какво е необходимо? Толкова ли никой не потърси съвет и помощ?

Това е важен ден за децата ни, които са полагали усилия, и за нас – техните семейства. За чудесно начало бяха раздадени захабени, поскъсани и… мръсни тоги.

Отпред, на малко подиумче в социалистически стил, имаше маса, на която се бяха сбутали класните на осемте 12-и класа, новата директорка, на която дори не искам да знам името, и още една дама „от ръководството”. Залата беше зле осветена и снимки не ставаха, а е ясно, че ще се правят.

Директорката започна със скучна, дълга и изчетена със сричане реч. Тя самата според мен се отегчи. Вероятно защото друг я беше съчинявал. Бурно се аплодираха учители, които не присъстваха, а заслужаваха. Половината сричане бе за няколко от най-изявените випускници, носители на награди, медали и титли – Радослав Димитров, Йоан Саламбашев, които обаче никой не видя. Не бяха поканени на сцената. СРАМНО! Не съм родител на никое от тези момчета. Внимание се отдели само на пълния отличник Иван Пулевски. Беше поканен първи, връчиха му диплома, грамота, книги.

Край на официалната част. Започна конвейерът: едната „ръководителка” бързо чете имената на микрофона, директорката бързо раздава ЗАД НЕЯ дипломите. Не да снимат, първите родители дори не можаха да видят кога децата им получават заветния документ! На 2-3 м встрани бе поставена маса със служител и дебела книга, в която се подписваха зрелостниците. Това разстояние бързо се препълни, учениците започнаха да се тъпчат на подиума в тясната пътечка зад учителите. Директорката предприе решителни мерки и слезе отпред, като запази скоростта на връчване, зрелостниците с гръб към залата… Следващият. И секунда не се губеше за поздравление, за снимка… Получилите дипломата си се извиха на опашка пред подиума. На помощ се притече класен ръководител, защото нито директорката познаваше децата, нито те – нея. Той нежно издърпваше заблудилите се, тя бързо им бутваше дипломата и… следващият… СРАМ! Развалихте деня на зрелостниците и техните семейства! Ако сте добри по математика, пресметнете разочарованието в каквито ви е приятно мерни единици.

НЕуважаемо ръководство на МГ ”Академик Кирил Попов”, в това прекрасно училище се влиза трудно, с едни от най-високите балове в града. А някои деца са там от пети клас! По-голямата част от тези ученици доста са се потрудили. И единствено на тях и техните резултати се дължи славата на това школо! Такова завършване ли заслужаваха? Беше ли за тях и семействата им празник? Ще запазят ли хубав спомен? НЕ! Повечето си тръгнаха веднага. Добре че това не беше вечеря и не важи правилото, че впечатлението зависи от десерта. Вашият десерт горчеше.

Източник: marica.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top