fbpx
Начало » България » Димитров: 1 и 2 април ще са неучебни за Пловдив, ако не удължат локдауна

Димитров: 1 и 2 април ще са неучебни за Пловдив, ако не удължат локдауна

  • bobi
  • 26 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Димитров: 1 и 2 април ще са неучебни за Пловдив, ако не удължат локдауна

Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат онлайн обучение, ще обявя 1 и 2 април в Пловдив да бъдат неучебни и да се слеят с пролетната ваканция на учениците. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов.

Той припомни, че по закон има право да дава до 3 дни ваканция през учебната година и ще се възползва от тази възможност, съобщиха от Община Пловдив.

„Предвид цялостната епидемична обстановка е по-разумно учениците да излязат по-рано във ваканция, вместо да се връщат в класните стаи за два  дни и да се рискува тяхното здраве и на близките им“, коментира кметът.

Ако мерките не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят врати за желаещите родители.

Припомняме, че със заповед на Министерството на здравеопазването от 22 март до 31 март вкл., в цялата страната бяха въведени допълнителни противоепидемични мерки.

В рамките на тези дни обучението на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини. Затворени остават и  образователни и езикови центрове.  Целта на допълнителните мерки е ефективен контролът върху разпространението на коронавирусната инфекция.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top