fbpx
Начало » България » Дигиталното образование беше важно, но постави проблема за дигиталната бедност

Дигиталното образование беше важно, но постави проблема за дигиталната бедност

  • bobi
  • 24 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Дигиталното образование беше важно, но постави проблема за дигиталната бедност

Дигиталното образование беше важно, но постави един много остър проблем за дигиталната бедност и дигиталното изключване. Това каза омбудсманът Диана Ковачева по време на представянето на доклада си за 2019 г. пред депутатите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Почти в края на тази година няма как да не обърна внимание на начина, по който работи институцията в условията на пандемия. Омбудсманът не спря да работи за нито един ден. Ние направихме повече от това просто да сме близо до хората. Всички мобилни нтелефони на нашите експерти и сега са сайта на институцията. За период от близо 2 месеца ние увеличихме броя на жалбите. Със съжаление го казвам с 30 %. 7 000 жалби получихме за 4 месеца и половина“, каза още Диана Ковачева.

„Ако ми позволите да направя едно обобщение за това кои са най-честите нарушеия. Хората останаха без работа и без доходи. Те се оплакват от нарушения на трудовите и социалните си права. От неправомерни действия на частно-правни субекти, колекторски фирми, фирми за бързи кредити, частни съдебни изпълнители, от нарушение във връзка с достъп до образование. Дигиталното образование беше важно, но постави един много остър проблем за дигиталната бедност и дигиталното изключване“, изтъкна Ковачева.

Според нея въпросът сега е по какъв начин всички деца ще получат равен достъп до качествено и безплатно образование, за да се справим с проблема на дигиталната бедност.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top