fbpx
Начало » България » Джоан Роулинг дава права на учителите за „Хари Потър“

Джоан Роулинг дава права на учителите за „Хари Потър“

  • bobi
  • 21 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Джоан Роулинг дава права на учителите за „Хари Потър“

Джоан Роулинг наскоро представи електорнна и аудиоверсия на първата книга за Хари Потър. Интересът продължава да е огромен и затова популярната писателка решава да подкрепи всички деца и учители по време на пандемията. Затова Роулинг предоставя права за ползване на авторско съдържание на учителите, които желаят да четат на глас и да създават видеозаписи на своите ученици във виртуалните класни стати.

България също е част от глобалната инициатива.

„В началото на този месец в контекста на пандемията, която в момента ограничава в домашна среда ученици и учители, освен аудиоверсията и електронната версия на „Хари Потър и философският камък“, както и допълнителните творчески активности, вдъхновени от книгите, един от централните елементи на „Хари Потър у дома“ е предоставянето на правата за ползване на съдържанието и кориците на романите от учителите.“, разказат от издателство „Егмонт“, които издават Хари Потър в България.

До 31-ви юли всеки учител ще може да чете откъси от романите или да включва откъси във видео уроците си. На сайта на издателството пък са публикувани насоки на Роулинг към учителите. Към този момент запитванията от учителите към Хари Потър са много.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top