fbpx
Начало » България » Деца даряват книги на училището си, стават будители и посланици на четенето

Деца даряват книги на училището си, стават будители и посланици на четенето

  • bobi
  • 14 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Деца даряват книги на училището си, стават будители и посланици на четенето

С призива „Бъди съвременен будител“ кампанията за насърчаване на четенето и любовта към книгите „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ приканва учениците да дарят на училищната библиотека нова книга за Деня на народните будители – 1 ноември.

В специално създадената фейсбук страница на инициативата ще бъдат публикувани всички снимки, които изпратят учениците, учителите и училищните библиотекари, съобщиха от Асоциация „Българска книга“.

Първата такава кампания се проведе през миналата година и имаше голям отзвук сред хиляди дарители, отбеляза пред Радио Софи Виктория Бисерова от изд. „Ентусиаст“:

„Почти през цялата година получавахме снимки на нови класни библиотеки, кътове за четене и за дарения на фондовете за училищата. Този път кампанията се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката. По повод 1 ноември призоваваме децата да се превърнат в съвременни будители. Дарявайки своя любима книга, те стават и посланици на четенето.“

Независимо къде в училище са тези книги, те подпомагат учителите да организират различни дискусии, както и да провеждат занимания по творческо писане на децата, например.

В детските градини също се обособяват кътове с подходящи книги за децата. Така те могат да разказват по картинки, да рисуват любимите си герои, допълни Бисерова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top