fbpx
Начало » България » Децата ще бъдат без маски в клас от новата учебна година

Децата ще бъдат без маски в клас от новата учебна година

  • bobi
  • 28 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Децата ще бъдат без маски в клас от новата учебна година

Насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020 – 2021 година в условията на COVID-19 изпрати до всички училища Министерството на образованието и науката. Според документа, учебната година започва присъствено. Присъствено ще провежда и образователният процес в дневна форма на обучение за всички ученици и във всички училища.

В училище задължително трябва да се спазват общите здравни мерки. Задължително е и носенето на лични предпазни средства (маски или шлемове) както в училищните автобуси, така и в общите закрити части на учебната сграда. В клас шлемове или маски задължително трябва да носят учителите, които преподават. В класните стаи учениците може да са маска или шлем по желание.

Задължителна са проветряването на помещенията и дезинфекцията на повърхностите. Засилена е личната хигиена, като за целта в училище трябва да има топла вода и сапун в санитарните помещения, дозатори с дезинфектанти за ръце на входа на училището, по коридорите и по възможност – в класните стаи.

Насоките за работа в училище през новата учебната година в условията на COVID-19 са публикувани днес в сайта на Министерството на образованието.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top