fbpx
Начало » България » Децата учат повече, откакто се обучават в електронна среда

Децата учат повече, откакто се обучават в електронна среда

  • bobi
  • 01 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Децата учат повече, откакто се обучават в електронна среда

Министър Красимир Вълчев заяви пред БНТ, че децата учат повече, отколкото преди извънредното положение. Това даде и ясен намек, че дигиталното образование върви изключително успешно.

Другото, което министър Вълчев подчерта е, че нулева година категорично няма да има.

„Учителите имат учебна програма. В нея са резултатите, които децата трябва да придобият като знания и умения. При традиционна организация това се осъществява чрез учебни часове. В момента се осъщестява от една страна синхронно – в реално време, което наподобява часа в училище, и асинхронно – като се възлагат задачи, децата работят, учителите комуникират индивидуално или групово с част от тях.“, коментира просветният министър.

Министър Вълчев подчерта още, че не е важно детето да стои в час, за да придобие резултати в учебната програма. Най-важното е да провокираме интереса за учене. Ако децата го имали, то те щели да придобият повече знания и извън час.

Според него дните, които са в електронна среда, ще се приравняват на редовното обучение. Накрая в зависимост от това кога се възстанови присъственият учебен процес, ще се направи оценка колко време има нужда за приключване на учебната година. По неговите сметки са най-малко между 5 или 10 дни.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top