fbpx
Начало » България » Децата трябва да се върнат в училище!

Децата трябва да се върнат в училище!

  • bobi
  • 29 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Децата трябва да се върнат в училище!

1/3 от учениците от горните класове се връщат в час в Испанската гимназия в София. Това става възможно по инициатива на ръководството, а за целта – учениците ще предоставят зелен сертификат за преболедуване или антитела, или отрицателен тест, за сметка на родителите.

Очаква се близо 200 ученици от 10 паралелки да се върнат в клас. Присъствено ще учат над 50% от децата във всеки клас.

Решението да върнем в клас част от големите ученици не беше просто и лесно. Пуснахме допитване до ученици и родители с актуализираните указания на двете министерства – тоест документ за ваксинация, преболедуване или антитела, или лабораторен тест, платен от родителите, обясни пред БНТ Зорница Йончева, директор на 164-та гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“.

От МОН акцентираха върху това да са сигурни, че изпълняваме от указанията и че тестовете не са платени от бюджета, допълни тя.

1/3 от учениците в Испанската гимназия са ваксинирани или преболедували, каза още директорът на училището.

Георги Маринов, председател на училищното настоятелство и родител на ученик в 11 клас обясни, че преобладаващото мнение е, че тестовете не трябва да бъдат заплащани от родителите, а от МОН. При направената организация и при пренебрежимо малката сума от 10 лева, мисля, че е цена, която всеки може да си позволи, допълни той.

Децата трябва да се върнат в училище, категоричен е Маринов.

Този компромис е приемлив най-много за две седмици. Иначе си чакаме милионите обещани тестове от здравното министерство, подчерта директорът на училището.

Учениците от 11 и 12 клас обаче остават да се обучават онлайн.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top