fbpx
Начало » България » Децата се връщат в ясли и градини, свършва онлайн обучението на малките ученици

Децата се връщат в ясли и градини, свършва онлайн обучението на малките ученици

  • bobi
  • 17 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Децата се връщат в ясли и градини, свършва онлайн обучението на малките ученици

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви на брифинг в Министерски съвет, че от 4 януари ще отворят училищата и детските градини. Така се отхлабват малко мерките с малките деца, децата в предучилищна възраст и с учениците от 1 до 4 клас.

„В момента разумното е учениците от 5 до 12 клас да останат поне още седмица на обучение в електронна среда“, съобщи още той.

При малките деца е задължително родителите да участват в обучението на децата, а не всички могат, напомни той и поясни, че не е добре малките ученици да стоят дълго време пред електронните устройства.

Вълчев посочи още, че с приети промени в Закона за училищното и предучилищното образование се позволява родителите, които се притесняват, да могат да задържат децата си на обучение в електронна среда като за целта подадат заявление.

„Лятото обсъждахме много варианти, но този се оказа най-удачният. Благодарение на това, че имаме работещ парламент, осигурихме тази възможност“, каза още министър Красимир Вълчев.

Вълчев категорично обаче отказа да приеме твърдението, че малките деца са носители на заразата. „Колкото те са виновни, толкова и възрастните“, напомни той.

Министър Вълчев обясни какво ще се случи, ако се разболее учител на група от градина/ясла или на клас.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top