fbpx
Начало » България » Децата на България са успешни! Гордейте се с тях!

Децата на България са успешни! Гордейте се с тях!

  • bobi
  • 22 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Децата на България са успешни! Гордейте се с тях!

Децата на България имат много успехи! И ще продължават да имат, защото са интелигентни. Нека си го признаем най-накрая – имаме успехи, които са видими за света. Българските деца са слънце!

Ако не знаете за успехите на българските деца – не винете децата ни. Винете това, че сме дезинформирани. Медиите предпочитат да показват други новини – катастрофи, убийства, палежи, задръствания. Разбира се – не може да се сложат всички под общ знаменател, но това е цялостната картинка.

Постоянно в редакцията постъпват съобщения и прес релийзи от успели деца. Децата ни са успешни по биология, математика, физика, химия. Имаме успехи в науки, в които се изисква огромна мисловна мощ. И децата ни успяват. Ето – преди няколко дни се завърнаха наши деца с медали от международно състезание по биология. Преди това имахме медали по физика. Преди това по математика. Ох, да не говорим за математиакта – ние ги разбиваме всичките. Нашите математици нямат равни. И говорим за деца – деца, които в сурова конкуренция успяват да станат първи и да вземат златния медал.

Понякога обаче тези новини остават незабелязани. Разбира се, че някои медии обявяват тези новини, но квадратчето с новината е толкова малко, че понякога остава незабелязано. С големи букви първо е трагедия, която се е състояла или пък някой политически дебат. Не ме разбирайте погрешно – не може и без такива новини. Трябва да има от всичко. Но когато сме първи в света или сме спечелили математическо състезание – хубаво е с големи букви новината да се чете навсякъде. Да имаме с какво да се гордеем.

Понякога сме много заети, уморени. Влизаме в интернета – скролваме 2-3 пъти и заспиваме. Ако първите и водещи новини винаги са трагедии – ние не достигаме до поводите за гордост. А наистина има такива.

Тази година станахме и световни шампиони по шах до 16 годишна възраст. Постигна го 1 момиче от село до Търговище. Можете ли да си представите – от село до Търговище до световен шампион. Това момиче заслужава да бъде известна не само в България, но и по света. Истината е, че доста медии отразиха това събитие, но колкото и бързо да го отразиха – толкова и бързо забравиха за нея.

Можеше да я канят в различни предавания, да показва на децата как се играе „шах“, да я канят да бъде вдъхновител. Ама не – всяко чудо за три дни. Сякаш това събитие се отрази заради рейтинга, а не заради нашия успех.

Но и ние трябва да се борим. Медиите сме си ние самите. Когато видим хубава новина в интернет, нека я споделяме. Фейсбук вече е нашата медия. Един нека да сподели хубава новина, после втори да я сподели и така накрая правим река от хубави новини.

Просто не трябва да забравяме, че наистина има с какво да се гордеем. Нещата не са толкова черни, колкото ги описват. Имаме много интелигентни и кадърни деца, които искат да се развиват в България. Не всяко дете иска да замине за чужбина. Някои искат да останат и тук и ние трябва да направим всичко възможно, за да ги задържим. А пътят минава през нас – трябва да им осигурим добро място. Понякога зависи и от нас, а не само от държавата – да ги убедим, че са значими. Да им покажем колко са важни за България. Затова споделяйте хубавите новини и се гордейте с децата си – наистина са много интелигентни!

Материал на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top