fbpx
Начало » България » Децата индиго: основните белези, по които да ги разпознаем

Децата индиго: основните белези, по които да ги разпознаем

  • bobi
  • 20 ное. 2019
  •  Коментарите са изключени за Децата индиго: основните белези, по които да ги разпознаем

Децата индиго имат свой собствен свят, в който живеят и там се чувстват толкова добре, че рядко искат да излязат от него.

Много родители си задават въпроса: „Възможно ли е детето ми да е индиго. Как да разбера?“

Мнозина смятат, че децата индиго са дар, но никой не е дал ясна дефиниция на на особеностите, които отличават тези деца от останалите и как точно те да бъдат разпознати и изобщо трябва ли.

Според някои твърдения броят на децата индиго в наше време непрекъснато се увеличава, но въпреки това е все така трудно да се каже как те се сдобиват с т.нар. „шесто чувство“, което ги прави толкова специални.

В следващите редове ще се опитаме да изброим онези особености, посредством които едно дете може да бъде определено като индиго или не.

Хората, които изследват феноменът „деца-индиго“ твърдят, че тяхната аура е синьо-виолетова, за разлика от тази на обикновените деца, която е златиста. Това твърдение е на американската ясновидка Нанси Ан Тип, която го е направила публично достояние още в далечната 1978 г.

За децата индиго се твърди, че носят в себе си огромен духовен заряд и знания за света, които никой не знае откъде са придобили, но едно е сигурно, а то е, че тези деца не са придобили тези умения и знания чрез методите на традиционното възпитание и образование.

Децата индиго рядко понасят чужди наставления, заповеди и забележки по отношение на общуването, не могат да бъдат принудени да направят каквото и да било насила, и най-важното – комуникацията с тях трябва да бъде поставена на равни начала, независимо от разликите във възрастта и социалния статус. В противен случай вероятно ответната страна ще получи единствено противопоставяне, неподчинение и ураган от негативни емоции.

Основни качества на детето индиго:

*Тези деца имат силно развито чувство за достойнство. Те не търпят натиск от хората около тях и изискват нужнжтж уважение към собствената си личност.

*Те сякаш са дошли на този свят със специална мисията, която обаче не могат да споделят свободно със своите близки.

*Децата индиго могат да бъдат чути често да говорят за минали животи.

*Тези деца обикновено имат “невидим приятел”, който е винаги близо край тях и с когото постоянно си контактуват.

*За децата индиго е много трудно да се адаптират към правилата, които определена общност налага, например за тях посещаването на детска градина или училище граничи с наказание. Те не винаги са реално ориентирани в заобикалящата ги среда, затова когато трябва да отговорят на въпрос или дадат решение на дадена задача, могат да отговорят неправилно или изобщо да не разберат за какво става дума.

*От друга страна децата индиго са в състояние бързо и неконвенционално да решават различни типове задачи, което за останалите не е обичайно. Поради тази причина често родителите на такива деца могат да не забележат, че детето има свои особености, и вместо това да се фокусират единствено върху по-слабите резултати или неприемливо поведение.

*Децата индиго не реагират по очакваните и обичайни начини, когато са порицавани и наказвани. Най-добре в подобни ситуации родителите да се опитат да намерят път към детето, да го разберат и да се опитат да си сътрудничат с него. Наказанията няма начин да свърши работа. Възрастните трябва да приемат, е детето просто е различно и да не се опитват да променят това.

*Индиговите деца често се самоизолират, затварят се в себе си или просто обичат да си мълчат. Темите, които вълнуват техните връстници рядко ги вълнуват, а от друга страна те са пределно наясно, че околните трудно ги разбират или изобщо не ги разбират и възприемат. Такива деца живеят в собствения си свят.

*Тези деца често отказват да изпълнят нечия заръка и да правят неща, които не са по вкуса им.

*Ако имате причини да смятате, че детето ви е индиго, не е нужно да хуквате към кабинета на психолога или психиатъра, няма нужда от паника и спешна помощ. Такива деца се нуждаят обичайно от родителска подкрепа и внимание, които да му помогнат да се адаптира към света, в който е попаднало. Опитайте се да откриете най-добрите му качества и му помагайте да ги изяви и развие.

Източник: http://purvite7.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top