fbpx
Начало » България » Детските градини и ясли в Ловеч ще възстановят дейността си на 5 април

Детските градини и ясли в Ловеч ще възстановят дейността си на 5 април

  • bobi
  • 30 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Детските градини и ясли в Ловеч ще възстановят дейността си на 5 април

Детските градини и ясли в Ловеч ще възстановят дейността си на 5 април, ако не бъдат удължени мерките. С такова становище са излязли членовете на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса на днешното си заседание, съобщават от общинската администрация.

Прието било също всички помещения на Община Ловеч на 5 април, денят след изборите, да бъдат дезинфекцирани.

Същото да се направи и в училищните сгради, където са се провеждали избори в неделя. На заседанието е станало ясно още, че се запазва тенденцията на постоянен ръст на заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч. Според справката от 24 до 29 март в областта има 342 заболели, от които в общината са 170, или 50 процента.

През последните седмици заболеваемостта в общината варира от 42 до 67 на сто от регистрираните в областта случаи, е съобщила кметът Корнелия Маринова.

Прехвърлихме върха от миналата вълна на болестта, е завила директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева. Тя е посочила, че тази сутрин заболеваемостта за областта е достигнала 643 на 100 000 души.

Преди, през ноември и декември 2020 г., върхът е бил 411 на 100 000. Само за една седмица ръстът е 7 процента, допълват от администрацията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top