fbpx
Начало » България » Десето юбилейно издание на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“

Десето юбилейно издание на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“

  • bobi
  • 31 май 2018
  •  Коментарите са изключени за Десето юбилейно издание на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“

JA БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРА СЪБИТИЕТО НА 1 И 2 ЮНИ 2018 Г. 

Десетото издание на младежкия предприемачески форум на Джуниър Ачийвмънт „Изгряващи звезди“ ще се проведе в София на 1 и 2 юни, под патронажа на Министерството на Председателството на България на Съвета на ЕС. Иницииран и организиран от неправителствената образователна организация JA България, форумът ще събере на едно място най-добрите екипи, участвали през тази учебна година в програмите “JA Startup” (студенти) и „Учебна компания“ (ученици), призната още през 2006 г. от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество.

Над 300 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред жури.Тази година общо 32 училищни мини компании ще се борят за приза „Най-добра учебна компания на България“ и участие на международния финал на Джуниър Ачийвмънт Европа през месец юли т.г.  По време на форума своите бизнес разработки ще представят и 8 до 10 студентски екипи от София и Благоевград, които участват тази година в програмата JA Startup. Студентите ще се борят за приза „Най-добър студентски стартъп на JA“ и директна инвестиция от $5000, осигурена от JA, с подкрепата на Citi и Фондация Citi.

Двудневният формат на форума стартира на 1 юни в София тех парк, където ученическите екипи ще презентират на сцена и ще участват в т.нар. панелни интервюта. Търговското изложение на учебните стартъпи ще се проведе на 2 юни от 9.30 до 15 часа в НДК. Същия ден от 16 часа ще бъде и официалната церемония по награждаването на най-добрите младежки стартъпи.

Редица институционални и бизнес партньори на JA ще връчат награди в специални категории – сред тях е евродепутатът Владимир Уручев, който осигурява и основната подкрепа за реализиране на форума тази година. Той ще връчи специална награда „Предприемачи на бъдещето“ и ще покани отборът, който я спечели да бъде част от делегацията на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел през есента на тази година.

Награди в специални категории ще връчат и MetLife (награда LifeChanger и чек за 2500 лева), Societe Generale Expressbank (награда за предприемачески дух), Novartis (награда „Вдъхновение за здравословен живот“), Telelink (награда за технологичен потенциал), SAP (награда за иновация), Nestle (награда за най-впечатляваща маркетингова стратегия), A1 България (награда „Go Digital“), Андрей Новаков (награда за най-перспективен студентски стартъп на JA). Сред компаниите,  партньори на форума, които ще връчат награди са и Citi и Coca-Cola HBC. JA България ще връчи специалната ежегодна награда „Учител на годината“. Освен плакет и специално внимание, носителят ѝ ще получи подаръци, осигурени от А1 България и Oracle. Министерството на икономиката за четвърта година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който се провежда в партньорство с JA България.

Специално жури, съставено от водещи журналисти ще връчи и тази година Наградата на медиите за млади предприемачи „Малки стъпки към успеха“. В журито ще се включат представители на БНТ, Дарик радио, Кариери, Forbes, Дневник, Economy, FM+, Телевизия „Европа“, като за първи път към медиите ще се присъедини и блогър и представител на първата мрежа училищни радиа Teen Station.

Победителят сред учебните компании ще вземе участие в състезанието за „Най-добра учебна компания на Европа“ 2018, което ще се проведе в Белград през лятото на 2018 г., а една от компаниите при студентите ще спечели $5000 финансиране от Citi, възможност 6 до 12 месеца да ползва споделеното работно пространство “JA Startup Hambar” в София Тех Парк и консултации с бизнес ментори, осигурени от JA България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top