fbpx
Начало » България » Десетокласници могат да се обучават за програмисти в Бургас

Десетокласници могат да се обучават за програмисти в Бургас

  • bobi
  • 04 окт. 2022
  •  Коментарите са изключени за Десетокласници могат да се обучават за програмисти в Бургас

Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – Бургас започва обучение по новия учебен цикъл по Национална програма „Обучение за IT кариера“. Десетокласници от всяка специалност могат да кандидатстват за обучение по професия „Приложен програмист“ .

Обучението ще е безплатно и ще е в 5 училища – центрове към МГ „Акад. Кирил Попов“ и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и Технически университет – София, Технологично училище „Електронни системи“ и Технически Университет – София, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ в Русе и Русенски университет „Ангел Кънчев“, към Професионална гимназия по електротехника и електроника „К. Фотинов“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас;

Лекциите ще са по нови учебни планове и програми, съобразени с научните достижения в областта на информационните технологии и потребностите на ИТ бизнеса.

Партньори на Министерството на образованието и науката по програмата са БАСКОМ – Българска асоциация на софтуерните компании, БАИТ – Българска асоциация за информационни технологии, ИКТ Клъстер – Клъстер информационни и комуникационни технологии и компании от бранша, и Българската аутсорсинг асоциация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top