fbpx
Начало » Бакалавър » Десетки студенти са блокирани в общежитието на Американския университет

Десетки студенти са блокирани в общежитието на Американския университет

  • bobi
  • 16 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Десетки студенти са блокирани в общежитието на Американския университет

Над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на Американския университет в Благоевград заради създалата се ситуация с коронавируса. Ръководството търси вариант да се приберат по родните си места при гарантирани мерки за сигурност, предава БНР.

Заради пандемията от Ковид-19 Американският университет премина в онлайн форма на обучение още миналата седмица и така ще бъде до края на семестъра.

Българските студенти учат от домовете си. Повечето от чужденците не са се прибрали след ваканцията. Обсъжда се възможността тези, които са в кампуса също да заминат по родните си места, каза оперативният директор Тодор Тодоров: „В момента са малко над 100 нашите чуждестранни студенти, които са все още в университета ни. Препоръчали сме на всички в най-къс срок да си направят планове за пътуване, да се върнат по родните си места“.

Тези, които с от най-рисковите държави, остават тук, каза още Тодоров: „Не можем примерно студенти, които са от Италия, да ги насочим да се приберат в Италия или такива, които са от Иран да ги изпратим обратно към Иран.

Така, че осигуряваме напълно към момента сигурни условия – хигиената ни е на изключително високо ниво, и продължаваме, дори и в момента, да обсъждаме с ръководството на университета как да процедирамe“.

Около хиляда са студентите в Американския университет. По-голямата част от администрацията работи дистанционнo.

Източник: Българските студенти учат от домовете си. Повечето от чужденците не са се прибрали след ваканцията. Обсъжда се възможността тези, които са в кампуса също да заминат по родните си места, каза оперативният директор Тодор Тодоров: „В момента са малко над 100 нашите чуждестранни студенти, които са все още в университета ни. Препоръчали сме на всички в най-къс срок да си направят планове за пътуване, да се върнат по родните си места“. Тези, които с от най-рисковите държави, остават тук, каза още Тодоров: „Не можем примерно студенти, които са от Италия, да ги насочим да се приберат в Италия или такива, които са от Иран да ги изпратим обратно към Иран. Така, че осигуряваме напълно към момента сигурни условия – хигиената ни е на изключително високо ниво, и продължаваме, дори и в момента, да обсъждаме с ръководството на университета как да процедирамe“. Около хиляда са студентите в Американския университет. По-голямата част от администрацията работи дистанционно.

Източник : https://www.actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top