fbpx
Начало » България » Депутат иска двойно увеличение на средствата за висше образование

Депутат иска двойно увеличение на средствата за висше образование

  • bobi
  • 19 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Депутат иска двойно увеличение на средствата за висше образование

През следващия мандат финансирането на висшето образование трябва да бъде удвоено, както беше направено и в средното. И това трябва да залегне в стратегията за висшето образование. Това каза депутатът от ВМРО и зам.-шеф на комисията по образовние в НС Милен Михов.

Когато говорим за образование трябва да кажем какво ни предстои в близко време. Мнението на ВМРО и Обединени патриоти е, че в следващия мандат на НС, акцент трябва да бъде висшето образование. Там трябва да бъде направена сериозна реформа. Свърхлибералният модел, който се развива последните 30 г., трябва да бъде променен. Държавата трябва да се върне в образованието, а именно висшето образование да бъде финансирано добре, категоричен бе доц. Михов.

Това означава увеличаване на заплатите, увеличаване на издръжка за образование и  физическата среда в университетите. С едно по-добро финансиране на нашите университети ще имаме и по-добри кадри, заяви той.

Новините относно тази учебна година са добри, анализите тепърва ще бъдат направени. Дебатът, който е най-актуален, е необходимо ли ни е онлайн дистанционното обучение или трябва да го има физическото, класическо присъствие. Но ще отмине и този дебат – не може да се подмени класическото. Не защото ние сме негови привърженици, а защото то възпитава. То става чрез реален контакт и ситуация, в реално общуване. В това отношение класическото образование, каквото ние познаваме е основно, коментира още той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top