fbpx
Начало » България » Депутатите ще обсъждат законопроект за деполитизирането на училищното образование

Депутатите ще обсъждат законопроект за деполитизирането на училищното образование

  • bobi
  • 09 мар. 2022
  •  Коментарите са изключени за Депутатите ще обсъждат законопроект за деполитизирането на училищното образование

Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за училищното и предучилищно образование, с които се забранява осъществяването на политическа и партийна дейност в детските градини и училищата.

Със законопроекта на Министерски съвет се цели системата на средното образование да се деполитизира със закон.

В мотивите се посочва, че законодателните промени са продиктувани от множество случаи, при които служители от Регионалните управления на образованието в страната извършват политическа дейност и участват активно в партийни мероприятия по време на предизборни кампании, включително и в качеството им на кандидати в листи на партии и коалиции.

Вносителите отбелязват, че с предлаганите промени ще се осигури независимост в средното образование и пълна забрана на политическа агитация в системата на предучилищното и училищно образование.

За поредна седмица в програмата на Народното събрание са включени проектите на решения на ГЕРБ за компенсаторен механизъм за църкви, болници, социални домове заради цената на тока, и на „Възраждане“ за премахване на зеления сертификат като вход за сградите на Народното събрание.

Проектите са включени като точки за утрешното пленарно заседание.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top