fbpx
Начало » България » Денков: Ако правилно са поставени приоритетите, нямам проблем да работя в екип с Асен Василев и Кирил Петков

Денков: Ако правилно са поставени приоритетите, нямам проблем да работя в екип с Асен Василев и Кирил Петков

  • bobi
  • 17 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Денков: Ако правилно са поставени приоритетите, нямам проблем да работя в екип с Асен Василев и Кирил Петков
44 000 таблета

Приоритетно ще се доставят щадящи тестове за коронавирус за учениците от 5 ти до 7 ми клас и за дванадесетокласниците. Това обяви служебният министър на образованието академик Николай Денков. За децата от първи до 4 ти клас такива тестове са осигурени. Денков не посочи кога ще е факт доставката, като се позова на опита до момента.

„В момента не е въпросът в средствата. Разбира се, когато включим всички ученици, ще трябват и допълнителни средства, имахме дискусия по този въпрос, но в момента въпросът е да има тестове в складовете. Организацията е такава, че в деня, в който се появят тестовете, на другия ден вечерта, те са вече във всички училища“.

Николай Денков не даде еднозначен отговор дали би останал министър в редовно правителство. Той отбеляза, че в коалиционните преговори ще станат ясни приоритетите в сектора и те могат да са различни от неговите.

„Когато става дума за коалиционни преговори, там вече стои въпросът, ще имаме ли един учебник, дали ще имаме някакви други приоритети. Това са неща, които трябва да се обсъдят.  Ако правилно са поставени приоритетите, задачите, аз нямам проблем да работя в екип с Асен Василев и Кирил Петков“, каза образователният министър.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top