fbpx
Начало » България » Дворецът на децата и центрове за развитие в София прехвърлят онлайн част от дейностите си

Дворецът на децата и центрове за развитие в София прехвърлят онлайн част от дейностите си

  • bobi
  • 15 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Дворецът на децата и центрове за развитие в София прехвърлят онлайн част от дейностите си

От понеделник Центровете за подкрепа на личностното развитие и Националният дворец на децата в София ще прехвърлят временно част от дейностите си онлайн заради усложнената епидемична обстановка, съобщиха от Министерството на образованието.

Работата с деца със специални образователни потребности ще може да се осъществява и присъствено на индивидуални сесии, но само с разрешение на родител.

Дистанционните занимания ще започнат от понеделник и ще се провеждат в социалните мрежи. Ще бъдат преустановени индивидуалните и групови спортни тренировки.

В останалата част от страната Центровете за подкрепа на личностното развитие, които не са затворени със заповед на здравните власти, трябва да продължат да спазват Насоките на МОН за обучение в условия на пандемия.

Същото важи за детските градини, училищата и Центровете за специална образователна подкрепа.

При 10% отсъстващи ученици или при много отсъстващи учители директорите правят предложение към просветния министър за преминаване към ротация или към цялостно дистанционно обучение.

На ротация не могат да бъдат повече от 50% от учениците, като първи онлайн преминават по-големите.

Учителите и учениците от 5 до 12 клас трябва да носят маски през целия си престой в училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top