fbpx
Начало » България » Две отличия за деца от Езерче от Национална ученическа конференция

Две отличия за деца от Езерче от Национална ученическа конференция

  • bobi
  • 08 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Две отличия за деца от Езерче от Национална ученическа конференция

С две награди се завърнаха от участието си в Петата Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство-училище-общество” ученици от ОУ”Св. Паисий Хилендарски”-село Езерче.

Призовете са в разделите „Драматизация” и „Есета и разкази”. От първия раздел ученици от Езерче имат приз и от миналогодишното издание на конференцията, тогава са победители във възрастовата си група. Тази година Фикрет Фикретов, Кяфие Чакал (6 клас), Аляра Гавалджи, Мустафа Мустафов, Хасан Нуридинов и Димо Митков (7 клас)  са на второ място във втора възрастова група. Те са представили драматизацията „Ако искаш добро, мисли добро”.
Също на второ място във втора възрастова група, но в раздел „Есета и разкази” е седмокласничката Дуйгу Хаджиахмедова, която участва в конференцията с есе на тема „Моето семейство”.

Отличените деца са получили грамоти, медали и купи за постиженията си. В Добрич, където на 3 и 4 май се е провела конференцията, те са били придружавани от учителя си по български език и литература Димитър Димитров, който ги е  подготвил за участие в конференцията, а също и от директора на училището Зюлейха Карман.
Националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство-училище-общество“ се организира от СУ „Св. Климент Охридски”-Добрич и се провежда със съдействието на РУО – Добрич, Община град Добрич, Висше училище по мениджмънт – гр. Добрич. Идеята за осъществяването на форума принадлежи на преподаватели от училището и е продиктувана от актуални, обществени проблеми, свързани както с младите, така и със зрелите граждани на България. Целта е да се предостави възможност за творческа изява на ученици с познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование, като се акцентира върху моралните качества и духовните ценности.

В състава на журито участват представители на МОН, РУО, университетски преподаватели, артисти, журналисти. В тазгодишното й издание интересът към конференцията се е увеличил и са се получили общо 245 кандидатури от 47 населени места. От тях 85 са допуснати за участие в заключителния етап от 21 области в три възрастови групи. Общо учениците участници и състезаващи се в това издание са 142 с 49 ръководители.

Източник: https://dariknews.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top