fbpx
Начало » България » Двете най-големи изложения за Образование идват този уикенд в София

Двете най-големи изложения за Образование идват този уикенд в София

  • bobi
  • 29 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Двете най-големи изложения за Образование идват този уикенд в София

Интересът на кандидат-студентите към обучение в университети във Великобритания и Холандия се увеличава. Друга държава с ключова позиция е Германия. Достъпните такси и богатият набор от стажове и програми са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни.

Този уикенд може да се запознаете с всички подробности по кандидатстване в топ държавите за обучение на студенти, както и с други възможности в други държави, на двете най-големи изложения за образование на ЕДЛАНТА и Интеграл.

Изложението на ЕДЛАНТА е под надслов „Европейско образование 2017“ и ще се проведе на 30-ти септември и на 1-ви октомври в х-л Маринела в София. Във Варна, Бургас и Пловдив събитието ще се състои съответно на 3-ти, 4-ти и 5-ти октомври.

Посетителите на изложението ще могат да получат информация за перспективни специалности, предлагани от престижни университети във Великобритания, Германия, Австрия, Холандия, Дания и други европейски страни. Освен това, те ще имат възможността да посетят презентациите на успешни млади професионалисти, от които ще научат какви са възможностите за професионална кариера за хора, завършили специалности като Биология, Биотехнологии, Автомобилен дизайн и Нутриционистика.

Според Ели Тончева, която е образователен консултант, въпреки нарастналия интерес към обучение в Холандия и Германия, броят на кандидат-студентите, които избират Великобритания за продължаване на образованието си, остава непроменен спрямо миналата година, сочи статистиката. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен.

Другото изложение е на Интеграл. То е под надслов „Световно образование“ и ще се проведе в столичния „хотел Балкан“ (бивш Шератон) на 30 септември и 1 октомври, както и във Варна на 29 септември в хотел Галерия „Графит“, в Гранд хотел „Пловдив“ на 2 октомври и в Гранд хотел „Приморец“ в Бургас на 3-и октомври.

Едни от най-важните акценти по време на изложението ще бъдат специализираният слот за успешно изготвяне на мотивационно писмо, както и безплатните консултации за финализиране на избора на университет, като целта е повече посетители да напреднат с кандидатурите си. Учениците ще могат да се срещнат лично с представители на повече от 50 британски университета, които да подпомогнат избора им. В офисите на проекта в страната вече са подадени повече от 50 ранни кандидатури за университети на Острова.

„Образование в Холандия“ ще е друг акцент на изложението. Специализиран салон ще представи 15 от най-добрите университети на Страната на лалетата, а българи, обучавали се в Ниската земя, ще дойдат да разкажат за живота там и условията на обучение.

Изложението представя и нови участници университети от Франция, Великобритания, Гърция и САЩ. За първи път участва и Финансовият Университет под егидата на правителството на Руската Федерация, който предлага програми в сферата на икономиката, финансите и финансово право. По източници на “Интеграл”, базирани на данни на руското министерство на образованието за академичната 2017-2018 година в Русия са отпътували над 300 български студенти. Голяма част от университетите имат квоти за чужденци като квотата за България всяка година расте и е най-голяма, сравнено със същата за другите страни от ЕС. Най-поулярни специалности, които нашите съграждани изучават тук са психология, педагогика, политология, изтокознание, финанси, икономика, мениджмънт, медицина, туризъм  и мениджмънт в туристическата сфера, нанотехнологии и ядрени науки.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top