fbpx
Начало » България » Двама квестори от СМГ забравили да вземат изпитната работа на ученик

Двама квестори от СМГ забравили да вземат изпитната работа на ученик

  • Lyubina Panayotova
  • 15 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Двама квестори от СМГ забравили да вземат изпитната работа на ученик
Фрапираща небрежност от страна на двама квестори в Софийската математическа гимназия (СМГ). Те допуснали ученик да си тръгне от изпита по математика след 7 клас, без да предаде работата си. В резултат на това матурата е анулирана и носи нула точки в общия бал. За него беше съобщено от Регионалното управление на образованието в София при представянето на анализа на първото класиране за гимназиите след 7 клас.

За това, че една работа липсва се разбира след края на изпита. Стандартната проверка установява, че една писмена работа е по-малко с сравнение с броя им, описан в протокола. Тогава започва издирването й чрез записите от видеокамерите, стана ясно от думите на началника на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева.

Сигнал до МОН по случая подават от сайта OFFNEWS и по него назначават проверка. Сигналът до медията бил за скрита работа, която се е води изгубена, а в този случай ученикът би получил максималния брой точки. Впоследствие става ясно, че тя не е загубена, а че ученикът не я е предал и затова е анулирана. В случая има пропуск и от двете страни, коментира Ваня Кастрева.

От камерите се вижда как младежът напуска изпитната зала заедно със своята работа. Родителите разбират за това чрез училището, защото от ръководството се свързали с тях, за да могат да установят какво се е случило с детето и изпитната му работа впоследствие. Тя е анулирана, защото са нарушени изпитните правила. В крайна сметка тя е предадена обратно, но много часове след това, заяви Кастрева.

„Приемам, че ученикът е под напрежение и има изпитна треска, в крайна сметка, но отговорността на квесторите е много голяма – не само да контролират, но и да подсещат учениците за тяхната отговорност“, допълни тя.
Необяснимо е как квесторите допускат ученикът да се подпише, че е предал работата си, но да си тръгне, без да я остави и защо не му е поискана. По думите на Кастрева записите от видеокамерите показват, че в този момент няколко деца едновременно предавали работите си, настанала суматоха и затова се стигнало до там. На двамата квестори са наложени дисциплинарни наказания от директорите на училищата, в които работят, заяви още Ваня Кастрева, но отказа да съобщи какви.

Източник: www.dariknews.bg 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top