fbpx
Начало » България » Да завършиш средното си образование с 3 официални документа? Възможно е!

Да завършиш средното си образование с 3 официални документа? Възможно е!

  • bobi
  • 06 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за Да завършиш средното си образование с 3 официални документа? Възможно е!

Да завършиш средното си образование с 3 официални документа? Възможно е. Четиринадесет ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“ в Пловдив вече са го постигнали. И при дипломирането си те получават диплома, свидетелство за професионална квалификация и лауреатско свидетелство от национална олимпиада, подписано лично от министъра на образованието.

Лауреатското свидетелство се признава за оценка Отличен /6.00/ на кандидатстудентски изпит в някои от най-желаните специалности на Софийския университет. Високо ценен е такъв документ и при кандидатстване в университетите в чужбина.

Олимпиадата по гражданско образование традиционно се приема като поле за изява на хуманитарни гимназии. А ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“ участват в националния й кръг още от самото й начало. 13 лауреатски отличия, едно първо, едно второ и едно трето място са спечелените от тях до момента. Ученичка от гимназията е участвала и спечелила лауреатско място и на Национален кръг на Олимпиадата по Философия.

Тази година лауреатките от националната олимпиада по гражданско образование са Зарина Велева от 12 А, специалност „Мениджмънт на хотелиерството “ и Нелиана Вълчева от 12 Г, специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Някои от паралелките в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ предлагат и интензивно езиково обучение. Има отлични възможности за личностно развитие в най-различни клубове по интереси и спортни клубове. „Здравословно хранене“, „Балканска и европейска кухня“, „Светът на коктейлите“, „Млад екскурзовод“, „Културни пластове в Европа“, „Visiting Plovdiv“, „Tourism in my city“ са само някои от тях. В гимназията активно се работи по различни проекти от Еразъм+, които предоставят възможност на учениците да пътуват в чужбина. За специалност „Кетъринг“ има и летни стажове в Германия. Баскетболният отбор на гимназията е трикратен градски шампион.

А най-младите пловдивчани знаят, че ученето на модерните специалности в пловдивската професионална гимназия по туризъм е съчетано с много позитивни емоции и преживявания.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top