fbpx
Начало » България » Дарение от над 3000 книги влиза в училищата за 24 май

Дарение от над 3000 книги влиза в училищата за 24 май

  • bobi
  • 23 май 2022
  •  Коментарите са изключени за Дарение от над 3000 книги влиза в училищата за 24 май

Общо 3040 книги ще попълнят библиотеките на 385 училища от всички области на страната. Те са дарение от издателство „Захарий Стоянов“ в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Произведенията са на български автори.

Поредицата „Дълг и чест“ включва научнопопулярни изследвания, посветени на знакови фигури от историята на България. Сред тях са „Стефан Стамболов“ на Милен Куманов, „Баба Тонка“ от Благовеста Касабова, „Цар Калоян“ на Николай Овчаров, „Хан Тервел“ на Антон Дончев и Васил Гюзелев. Освен тях, училищата ще получат и книги от поредиците „Език свещен“ и „Българска класика“, съдържащи произведения на Иван Вазов, Любен Каравелов, Гео Милев, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Елисавета Багряна, Валери Петров и др.

Книгите ще бъдат разпределени чрез регионалните управления на образованието. Училищата, които ще ги получат, са кандидатствали за финансиране в две поредни години, но не са класирани по модул „Библиотеките като образователна среда“ на Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top