fbpx
Начало » България » Дават се 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности на студентите

Дават се 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности на студентите

  • bobi
  • 18 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Дават се 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности на студентите

Правителството одобри сумата от 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности на студентите за 2020 г., от които за държавните висши училища, финансирани от МОН – 389 517 лв., а за частните – 42 666 лева.

Средствата се осигуряват за учебно-тренировъчната и спортно-състезателните дейности на студентите, както и за материално-техническото обезпечаване на тези дейности. Определят се на база разработени от висшите училища проекти за подпомагане физическото възпитание и спорта на студентите в редовна форма на обучение. Осигуряват се ежегодно със Закона за държавния бюджет и се разходват на базата на представени разчети за броя на студентите във висшите училища в размер на 3 лв. за студент.

С Постановлението държавата ще осигури средства на 33 държавни висши училища за 129 839 студенти и на 11 частни висши училища за 14 222 студенти. Целта е да се укрепят нагласите и да се създаде мотивация за системни занимания с физически упражнения и спорт у младите хора.

Средствата се предоставят във връзка с изпълнение на политиките в областта на студентския спорт, насочени към оптимизиране на двигателния режим, учебно- тренировъчната, спортно-състезателната дейност и материално-техническото обезпечаване.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top