fbpx
Начало » България » Голяма промяна за всички учители. 179 лева отгоре

Голяма промяна за всички учители. 179 лева отгоре

  • bobi
  • 07 ное. 2023
  •  Коментарите са изключени за Голяма промяна за всички учители. 179 лева отгоре

Голяма промяна идва за учителите. 17 323-ма преподаватели ще преминат обучение за работа с платформата „Дигитална раница“ и използване на иновативни методи на преподаване, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Обученията са общо 32 часа. Всеки от учителите ще придобие компетентност да използва и прилага различните функционалности и дигитални образователни ресурси в платформата.

Те ще могат да разработват електронни уроци по своите предмети, които да публикуват и за общодостъпно ползване в „Дигиталната раница“.

Към момента почти всички дейности по изграждане на единната безплатна електронна платформа за обучение са приключили. В нея са качени всички учебници от 1. до 7. клас.

От следващата учебна година и учебниците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни безплатно в „Дигиталната раница“. Необходимо е обаче тя да се „напълни“ с допълнително съдържание – онлайн уроци, упражнения, тестове, създадени и споделени от самите учители.

За всеки одобрен и публикуван за общодостъпно ползване урок учителят, който го е изготвил, получава заплащане от 179 лева.

Предстоящите обучения на учителите ще се провеждат по 109 програми, разработени от 9 университета и 14 обучителни организации.

Педагогическите специалисти, участвали в курсовете, ще получат удостоверение с присъдени квалификационни кредити.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top