fbpx
Начало » България » Големите ученици се върнаха в класните стаи

Големите ученици се върнаха в класните стаи

  • bobi
  • 04 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Големите ученици се върнаха в класните стаи

За присъствено обучение в училищата в страната, за две седмици, от днес се връщат учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас, със заповед на министъра на здравеопазването.

В класните стаи от 4 януари се обучават и всички ученици от началния етап в страната – от първи до четвърти клас. Останалите ученици продължават обучението в електронна среда от разстояние, докато не дойде техният ред за присъствено обучение в училищата.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев през миналата седмица издаде заповед, с която в системата се прилагат разпоредбите на МЗ за графика за възстановяването на присъствените занимания в училище и се регламентира образователният процес за класовете в неприсъствената форма на обучение.

Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-и до 12-и клас при спазването на определен график. За да продължи обучението в електронна среда от разстояние за учениците, които в определения график и седмици не са присъствено в училище, беше издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката.

От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5-и, 10-и и 11-и клас, както и за началния етап. През това време останалите класове от гимназиалния и прогимназиалния етап – 6-и, 7-и, 8-и, 9-и и 12-и клас, ще бъдат в обучение от разстояние.

От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в началния етап и учениците в 6-и, 9-и и 12-и клас. Останалите ученици ще се обучават от разстояние в електронна среда.

От 4 януари бяха възобновени и посещенията на децата в детските градини в страната.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top