fbpx
Начало » Бакалавър » Германия дава безлихвени заеми за образование на български студенти

Германия дава безлихвени заеми за образование на български студенти

  • bobi
  • 27 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Германия дава безлихвени заеми за образование на български студенти

Германското правителство ясно осъзнава, че много от студентите са в затруднено положение във времена на пандемията. Поради коронавируса много млади хора са загубили работата, което им пречи да продължат образованието си в Германия. Именно заради това германското правителство предлага финансова помощ за студентите, като могат да кандидатстват и българските.

Според официални данни на Statista, трима от четирима чуждестранни студенти в Германия работят по време на обучението си и техните доходи са били сериозно засегнати заради пандемията. В този контекст германският министър на образованието и научните изследвания Аня Карличек обяви създаването на програма за безлихвени заеми за образование, за да се гарантира непрекъснатостта на обучението на студентите.

Според един от големите сайтове за образование в Германия, почти 400 000 международни студенти са записани и се обучават в германски университети, като се очаква тенденция на растеж през следващите години.

Това означава, че благодарение на предприетата от германското правителствко мярка много чуждестранни студенти, включително и от България, ще могат да продължат обучението си и да не се налага да го прекъсват, защото нямат финансова възможност.

Българските студенти ще имат достъп до заем за образование на стойност до 650 евро на месец от 1 юни 2020 г.

Германия се откроява като топ дестинация за българските студенти, като повече от 6 200 студенти от България са записани и се обучават в немски университети през 2019 г. според Федерална статистическа служба в Германия.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top