fbpx
Начало » България » Гаф: Класирането след 7-и клас – свалено от сайта на МОН (обновена)

Гаф: Класирането след 7-и клас – свалено от сайта на МОН (обновена)

  • bobi
  • 03 юли 2018
  •  Коментарите са изключени за Гаф: Класирането след 7-и клас – свалено от сайта на МОН (обновена)

Тотален гаф: Министерството на образованието и науката вече няколко часа не може успешно да съобщи класирането на учениците след 7. клас.

След като в 10 часа излязоха данните на децата и шефката на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева се похвали на пресконференция с резултатите, класирането изчезна от сайта на МОН.

В момента там се появява надпис, че данните се синхронизират.

Проблем има със 78-те различни групи балообразуващи оценки, особено при изчисленията за професионалните гимназии. Класирането ще се промени за няколко професионални гимназии като балът ще се повиши. Става въпрос за паралелки на ТУЕС, НПМГ, Строителния техникум и ПГ „Джон Атанасов“. Там, например, вместо оценката по математика да се вземе три пъти, тя е отбелязана веднъж. В НПМГ случаят е сходен, но с оценката от олимпиадата по физика, която трябва да се вземе два пъти, а системата я е отчела само веднъж.

Класирането за София-град ще бъде качено отново до края на работния ден

„Нямам пълна информация, тъй като присъствам на дискусията за висшето образование в Народното събрание, станала е техническа грешка и би трябвало това да се оправи. Ще настоявам това да се случи по най-бързия начин“, заяви Красимир Вълчев.

Той коментира, че „грешката е поправима“.

В момента началника на РУО София Ваня Кастрева и представители на Министерството на образованието са в професионалната гимназия „Ломоносов“, където ще се търси начин за отстраняване на грешката.

8256 ученици са класирани на първия етап от приема след VII клас в София, некласираните са 640, отчетоха по-рано от МОН. С най-висок бал се влиза отново в Софийската математическа гимназия, най-желани след нея са Немската езикова гимназия „Константин Гълъбов” и Втора немска гимназия „Владислав Граматик”. Тази година повече деца от страната са кандидатствали в гимназиите в София – миналата година те са били 306, а тази – 631.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top