fbpx
Начало » България » В 60% от училищата в София не са ремонтирани тоалетните

В 60% от училищата в София не са ремонтирани тоалетните

  • bobi
  • 19 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за В 60% от училищата в София не са ремонтирани тоалетните

60 процента от училищата в София все още не са ремонтирали санитарните си помещения. Това показват данни на инициативата „София избира децата“, която след публичен конкурс спечели общинско финансиране от милион и половина лева за решаването на проблема. Формата за кандидатстване за ремонт вече е отворена.

Някои училищни тоалетни изглеждат добре. Други обаче все още носят спомени от времената, в които учениците ходеха по двойки, за да има кой да затиска вратата. Ако въобще се престрашат да влязат.

„Голям риск поемат дечицата, които стискат и не смеят да влязат в тези нелицеприятни и нехигиенични тоалетни. Много често в тази урина се завъждат бактерии и се получават цистити, уретрити, пиелонефрити. Липсата на топла течаща вода пък води до лесно заразяване с бактериални инфекции“, казва общопрактикуващият лекар д-р Захаринка Гочева.

Общинските училища в София, които имат и начален курс, вече могат да кандидатстват за ремонт на тоалетните си в рамките на инициативата „София избира децата“.

Кандидатстването по програмата става чрез онлайн платформата „София избира“, а срокът за подаване на кандидатурите е началото на май.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top