fbpx
Начало » България » В Швейцария заплатите за чужденците са най-високите в света

В Швейцария заплатите за чужденците са най-високите в света

  • bobi
  • 05 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за В Швейцария заплатите за чужденците са най-високите в света

Швейцария изпревари Сингапур като най-добрата дестинация за живот за чужденци.

Държавата, която е дом на едни от водещите банки и фармацевтични лидери в света, е избрана за място номер 1 в света за живот и работа за чуждестранни граждани, показва новото издание изследването Expat Explorer на HSBC. В това отношение Швейцария прави огромен скок, като в същата класация за миналата година беше едва на 8-ма позиция.

Според данните средната годишна заплата в страната достига 111 587 долара, което е с 47% над средното възнаграждение за всички изследвани 33 страни. Второто възлиза на 75 966 долара на година. Междувременно седем от десет чужденци казват, че разполагаемият им доход се е увеличил значително след преместването им в Швейцария.

Що се отнася до качеството на живот, европейската държава се представя много добре в класацията. По отношение на показателите, свързани със социалните контакти и общото задоволство обаче се класира доста по-надолу – съответно на 24-то и 31-во място.

След Швейцария в тазгодишното издание на класацията на HSBC на първите няколко позиции се нареждат съответно Сингапур, Канада, Испания, Нова Зеландия и Австралия.

Любопитно е да се отбележи, че съседна Турция прави най-голям скок в сравнение с миналата година до 7-мо място от 22-ро в предходното издание на проучването. Основното предимство на страната е отвореното и гостоприемно общество в Турция, според проучването.

След големите губещи са Великобритания, която пада със седем позиции надолу до 27-мо място, както и Швеция, която предходната година беше 7-ма, а сега е чак на 20-то място.

Източник: https://money.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top