fbpx
Начало » Бакалавър » В УНСС започва записването след първо класиране на новоприетите студенти

В УНСС започва записването след първо класиране на новоприетите студенти

  • bobi
  • 10 юли 2024
  •  Коментарите са изключени за В УНСС започва записването след първо класиране на новоприетите студенти

Започва записването след първо класиране на новоприетите студенти в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). То ще се проведе от 10 до 13 юли, съобщават от пресцентъра на висшето училище.

Резултатите от класирането вече могат да бъдат видяни в онлайн профилите на кандидат-студентите. Новоприетите студенти могат да се запишат в периода от 10 до 13 юли (събота) включително, от 8:00 ч. до 16:30 ч.

Записването се извършва онлайн и в сградата на УНСС в отдел „Студенти – бакалавър“ – партерен етаж, кабинет 1029-А, а така също и в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО – Хасково) – за приетите там.

Документите, които са необходими за записване на място, са диплома за средно образование – оригинал, който след сравняване се връща на притежателя; документи за записване на новоприети студенти по образец, които могат да се закупят от книжарницата на УНСС с подробна информация за електронната студентска книжка и заявление за нейното издаване; документ за внесена такса за обучение, преведена на банковата сметка на УНСС. Таксата може да се заплати и на място на ПОС терминал.

При онлайн записване кандидат-студентът трябва да има регистрация в системата Evrotrust и след влизане в нея да подпише с облачния си електронен подпис идентификационен документ в мобилното приложение Evrotrust. Необходимо е да избере дали желае да получи единична или комплексна електронна студентска книжка, която е комбинирана с банкова карта и картата AIESEC, и която дава възможност на студентите да ползват различни намаления както в страната, така и в чужбина. Трябва да избере и дали желае да бъде здравно осигуряван от УНСС, както и да заплати първата семестриална такса и таксата за издаване на електронна студентска книжка.

На 16 юли 2024 г. ще бъде обявено второто класиране с резерви, което се извършва при наличие на незаети и непотвърдени места след първото класиране.

Класираните кандидат-студенти при второто класиране могат да се запишат в специалността, в която са приети, след което не участват в следващото класиране. Те могат да изчакат и трето класиране и при наличие на свободни места да преминат в посочена по-напред специалност. Класираните кандидат-студенти могат да подадат и заявление-декларация за прием и обучение срещу заплащане в желана от тях специалност, като записаните по този ред студенти не участват в следващите етапи на класирането.

Класираните по първо желание се записват без изчакване на следващо класиране. Записването след второто класиране е от 17 до 19 юли 2024 г. включително.

Заявления за класиране за прием платено обучение могат да бъдат подавани през целия период до обявяването на класирането, както и по време на допълнителния прием. Заявлението трябва да е адресирано до ректора на УНСС и да бъде подадено на място или чрез системата „Уеб-прием“, като това е валидно за прием по първо желание за всички 53 специалности, предлагани в УНСС, без приема в ОКС „магистър“ за специалност „Право“, допълват от висшето училище.

Повече информация за необходимите документи може да намерите тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top